Müllerthal route 2, Luxemburg

In Müllerthal zijn er 3 grote routes (lussen) en daaraan vast hangen verschillende extra tours. Uiteraard zijn er in Müllerthal meer wandelingen dan alleen deze, maar ik heb het hier op deze pagina dus enkel over deze routes. 

Mijn plan was de auto te parkeren in Echternach en Route 2 + Extra Tour C te lopen (zie kaart hieronder). Helaas had ik autopech op de heenrit naar Luxemburg waardoor ik te laat was om nog de eerste etappe te lopen. Hierdoor heb ik mijn wandelplannen moeten aanpassen. Ik zal de route hieronder beschrijven zoals ik hem oorspronkelijk gepland had, maar etappe 1 en 4 heb ik dus niet zelf gelopen. Misschien plan ik hem volgend jaar voor een 2e poging, hopelijk zonder autopech.  : )

Dag 1: Echternach - Berdorf

parkeerplaats: Parking du Lac: Rue ver le lac, Echternach

Deze eerste etappe is 9,5km met 460m ­stijgen en 278m dalen.

overnachting: Camping Martbusch, 3 Beim Martbusch, Berdorf

https://camping-martbusch.lu 

Er zijn 3 types trekkershutten (pods), ingedeeld op grootte. Ik verbleef 1 nachtje in de mega pod voor 4 personen met klein keukentje en eigen toilet voor 55 euro (inclusief hond).

Voor wie geen (avond)eten wil meesjouwen in de backpack, er is een bistro waar je kan eten. Ook ontbijt is mogelijk. Op beide campings is het ook mogelijk beddengoed te huren, dus ook dat scheelt weer gewicht in de backpack.

Dag 2: Berdorf - Consdorf

De tweede etappe is weer een relatief korte van 10,9km, maar de hoogtemeters en vele single tracks maken het een pittige wandeling, helemaal met backpack. (443m ­stijgen en 477m dalen).

overnachting: Camping La Pinède33 Rue Buergkapp- Consdorf

www.campinglapinede.lu

Er zijn verschillende types accomodaties te huur, maar enkel in de Loggia 2 waren honden toegestaan. Je hebt er alles wat je nodig hebt: douche, toilet, 4 bedden, keukentje en zelfs een televisie. Ik betaalde voor 2 nachtjes 186 euro (+100 euro borg).

 er is een brasserie en klein winkeltje op de camping en een bakkerij (met klein winkeltje) op 500m lopen in het dorp. 

P.S. de appeltaart van de bakker is erg aan te raden ; ) 

Dag 3: Consdorf lus C 

Op dag 3 liep ik de Extra Tour C. Ik volgde eerst nog een stukje van Route 2 om aan de lus te komen en achteraf liep ik datzelfde stukje weer terug naar de camping. Ook komende nacht verbleef ik op dezelfde camping, dus ik hoefde niet alle spullen mee te nemen op deze wandeling van 13,9km. Deze wandeling is wat langer, maar loopt een stuk makkelijker met 409m ­ stijgen en 408m dalen. Er zitten een aantal stukken in op een (geasfalteerd) fietspad. Dit loopt natuurlijk wel lekker makkelijk, maar daardoor vond ik de wandeling ook iets minder interessant.

Sommige doorgangen door de rotsen zijn erg smal, wellicht moet je je backpack even af doen en voor je uit houden. Ook een zaklamp is handig op deze wandeling.

Dag 4: Consdorf - Echternach 

De 4e en laatste etappe is er eentje van 13,8km met 373m ­stijgen en 521m dalen. En hierna zou ik terug bij de auto aankomen, maar vanwege de autopech had ik dus met de auto naar camping 1 in Berdorf gereden en moest ik dus etappe 2 teruglopen in omgekeerde richting om bij mijn auto te komen.

Hieronder zie je nog een kaartje met de 4 gpx-bestanden, deze kunnen op sommige plaatsen iets afwijken van de originele route, omdat ik hem niet exact hetzelfde kon tekenen in het programma basecamp. Uiteraard kan je gewoon de uitgepijlde route volgen, maar deze gpx-bestanden geven je een beeld van de hoogtemeters en de weg naar de camping.

rechts op de kaart in Echternach parkeer je de auto (logo van een auto op de kaart)

dag 1 = paars, dag 2 = groen, dag 3 = rood, dag 4 = blauw