canicross of canitrail lessen

Zijn groepscursussen een probleem voor jouw (reactieve) hond? Of loop je tegen een specifiek probleem aan tijdens je trainingen? Dan zijn deze canicross of canitrail lessen een goede oplossing voor jou en je hond. Tijdens deze lessen krijg je persoonlijke trainingstips en kunnen we specifiek oefenen op wat  jullie als team nog beter kan maken, vb. inhalen & ingehaald worden, afdalingen, de hond leren trekken ...

Is deze les voor jou en/of je hond een eerste kennismaking met de sport? Geen probleem, je hoeft niet meteen alle materiaal aan te kopen, deze kun je gratis lenen tijdens de les. Je krijgt eerst een theoretische uitleg over de sport en daarna trekken we de hardloopschoenen aan en gaan we aan de slag. (Geen paniek, afstand en tempo passen we aan aan jullie mogelijkheden)

Wat ga je leren?

  • Ontstaan van de sport
  • Welk materiaal is geschikt en welke niet? En waarom?
  • Hoe leer ik de commando's aan?
  • Hoe leer/motiveer ik mijn hond om te trekken?
  • Wat is het verschil in looptechniek tussen hardlopen en canicross?
  • Wat is het verschil tussen canicross en canitrail?
  • ...
     

Een les kost 35 euro en duurt 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de conditie van de hond en baas)

Deze lessen vinden plaats in Nistelrode e.o.

Alle rassen (groot of klein, rashond of niet) kunnen deelnemen (minimum leeftijd is 10 maanden)


Wil je graag een les volgen? Reserveer hier je les. Vul onderstaande gegevens in en geef je voorkeur van datum en tijdstip op. Ik neem daarna contact met je op ...

In 2005 liep ik mijn allereerste canicross wedstrijd in Oostende (België) en in de jaren daarna was ik heel wat weekenden van huis op wedstrijd in binnen- of buitenland. Vanwege een (tijdelijke) blessure ben ik in 2008 gestart met bikejöring en enkele jaren daarna ook met steppen (dogscooter). 

Oorspronkelijk liep ik de korte afstand canicross, maar na een tijd merkte ik dat de lange afstand mijn voorkeur had. Ook hou ik meer van single tracks dan parkours die rechttoe rechtaan zijn. De laatste jaren  ben ik meer op trails gaan trainen. Oorspronkelijk liep ik trails (zonder hond) in de Belgische Ardennen, van canitrails was er in België toen nog niet echt sprake. Na mijn verhuis naar Nederland heb ik me voor mijn eerste canitrail ingeschreven en dit is waar nu nog steeds mijn passie ligt (Geen competitie, alleen puur genieten samen met je hond(en) in de natuur ... ).


Daarnaast heb ik ook verschillende cursussen gevolgd omtrent het sporten met honden:

- Warming Up & Cooling Down van Fit Dog Program (2019)

- Trainingsprincipes en een verantwoorde trainingsopbouw van Fit Dog Program (2019)

- Leren kijken naar je hond (de gangen) van Fit Dog Program (2019)

- voeding en suppletie bij sporthonden (2019)

- Basisopleiding Fitness Trainer Hond bij Fit Dog Program (2022)