Nederland

WANDELING SALLANTSE HEUVELRUG

De Sallandse heuvelrug, een combinatie van heide en bos. Wij liepen er de rode route op een doordeweekse dag en het was er heerlijk rustig, met het geweldige gevolg dat we verschillende reeën hebben kunnen spotten.
Dit gebied is zeker een aanrader. Er zijn ook enkele losloopgebieden.

Start: Grotestraat 281, Nijverdal (aan het bezoekerscentrum)
Afstand en bewegwijzering: verschillende mogelijkheden. Wij volgden de rode route van 8,5km. Routes staan duidelijk aangegeven op het bord bij het bezoekerscentrum.

LOGEREN BIJ DE BOSWACHTER

Op de website www.logerenbijdeboswachter.nl vind je verschillende leuke natuurcampings. Bij de subknop 'thema's' vind je bij 'kamperen met de hond' alle natuurcampings waar honden toegelaten zijn. Zelf heb ik 2 weken terug op de natuurcamping in Leende overnacht. En jawel, je logeert ook echt letterlijk bij de boswachter, middenin het bos. De boswachter kwam even langs om bij alle gasten te vragen of alles naar wens was, maar verder is er geen onthaal of receptie. Aanmelden doe je bij aankomst op een computerscherm op de boekingszuil en zo krijg je te zien op welke Kampeerplek je mag staan (tenzij je bij reservatie al eerder een voorkeur had opgegeven). Indien je deze natuurcamping uitloopt naar links zie je na 100 meter al een bord met een losloopgebied, ideaal dus om er met honden te kamperen.
Er is dan geen receptie, wel zijn er douches, toiletten en wastafels op de camping. En er is keuze uit een plek met of zonder stroom.
Om bij de boswachter te kunnen logeren, heb je wel een natuurkampeerkaart nodig, deze kost 16 euro (inclusief kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen) en is 1 jaar geldig voor alle natuurcampings op deze website.


HONDENLOSLOOPGEBIED LEENDERBOS

parkeerplaats + start wandelroute: Strijperpad, Leende

afstanden routes:
paars = 4 km
geel = 3 km (Wil je enkel geel doen, dan geldt er een andere startplaats)
of allebei = 7km

WANDELING ST. ANTHONIS

Mooie afwisseling tussen heide, bos en doorheen begrazingsgebied.

Start: parkeerplaats Bosweg 40, St. Anthonis

Afstanden en bewegwijzering: Er zijn verschillende routes mogelijk. Op het infobord op de parkeerplaats vind je een kaart met alle routes en welke kleuren de routes hebben. (routes tussen de 2 en 14 km mogelijk)