2-daagse trektocht door

de Maashorst (S)

Er is op deze tocht heel wat bijzonders te zien! Naast taurossen en exmoorpony's zie je met wat geluk ook de kudde wissenten (met kalfjes). Maar ook een prehistorisch grafveld, met het graf van de vorst(in) van de Maashorst kom je tegen op deze tocht. En uiteraard zijn er ook de heide, vennen, stuifzand ...

Wat ga je doen op deze 2-daagse?

dag 1: Je parkeert de auto op de aanbevolen parkeerplaats vlakbij het bos en vertrekt op pad met je backpack (en bij voorkeur met de tent mee). Al op de eerste dag heb je vrij grote kans om enkele grote grazers te zien (exmoorpony's of taurossen) tijdens de tocht van 15 km

overnachting: Slapen doe je op een camping aan de rand van het bos. Je kunt ervoor kiezen om zelf je tent mee te nemen en te kamperen (deze optie wordt aangeraden). Of je kan voor ietsje meer comfort (en minder draaggewicht) kiezen en een tiny house (4 personen) reserveren. Echter zijn deze huisjes nogal prijzig en enkel in het voor- en najaar als 1 nacht te boeken.

dag 2: Ook dag 2 heb je weer een tocht  15 km op het programma staan. Bovendien loop je zo de camping uit, het bos in en heb je vroeg in de ochtend dus grote kans om wild te zien.  Onderweg loop je een gedeelte langs de omheining van het wisentengebied. Met een beetje geluk kun je vandaag naast taurossen en exmoorpony's, dus ook de kudde wisenten spotten.

Op beide dagen is de route mogelijk in te korten indien gewenst.

Wat kost deze route?

Deze 2-daagse trektocht door de Maashorst kun je al zelf beleven voor 15 euro. Hierbij krijg je alle nodige praktische info toegestuurd in een digitale gids en ontvang je de nodige gpx-bestanden.

Let wel, de reservering van de camping zit niet in deze prijs inbegrepen. Deze dien je zelf te reserveren (trekkershut of kampeerplaats) op een zelf gekozen datum. (De gegevens van de camping vind je in de gids die je ontvangt na boeking van deze tocht). In het voor- en najaar kost een kampeerplaats op de weide 23 euro per nacht en een kleine kampeerplaats zonder elektriciteit 15 euro per nacht. Voor een hut betaal je 100 euro per nacht (incl. schoonmaakkosten).

BESTELFORMULIER 2-DAAGSE WANDELTOCHT DOOR DE MAASHORST (S):