2-daagse trektocht door

de Maashorst (NB)

Wil je graag een keertje proeven van het backpacken met je hond, maar durf je dit alleen (nog) niet goed aan? Het weekend van 22 en 23 april 2023 ga ik samen met jullie mee op pad. Met een groepje van max 5 à 6 deelnemers gaan we dit samen ervaren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om de route of dat je wat vergeten bent in je backpack. Ik ben er om jullie te helpen onderweg en vooraf krijg je een uitgebreide lijst met wat je zeker mee moet nemen.

Er is op deze tocht heel wat bijzonders te zien! Naast taurossen en exmoorpony's zien we met wat geluk ook de kudde wissenten. Maar ook een prehistorisch grafveld, met het graf van de vorst(in) van de Maashorst komen we tegen. 


Wat ga je doen op deze 2-daagse?

dag 1: Om 10 uur verzamelen we aan het bos en samen vertrekken we op pad met onze backpack. Al op de eerste dag hebben we vrij grote kans om enkele grote grazers te zien (exmoorpony's of taurossen) tijdens een tocht van 15 km, We lopen samen in een groepje van max 5 a 6 deelnemers, plus mijzelf om jullie te begeleiden.

overnachting: Slapen doen we op een camping aan de rand van het bos. Je hebt zelf je tent, matje, slaapzak ... en alle andere spullen bij in je backpack. We maken ons outdoor avondmaal klaar op de jetboil of een gasbrandertje en eten gezellig samen bij de tent.

dag 2: Ook dag 2 hebben we weer een tocht van 15 km op het programma staan. Bovendien lopen we zo de camping uit, het bos in en hebben we vroeg in de ochtend dus grote kans om wild te zien.  Onderweg lopen we een gedeelte langs de omheining van het wisentengebied. Met een beetje geluk zien we vandaag naast taurossen en exmoorpony's, dus ook de kudde wisenten. Rond de middag zijn we weer bij de auto.

Op beide dagen is de route mogelijk in te korten indien gewenst, mocht de groep hier samen om beslissen.


Wie kan meedoen met deze tocht?

Iedereen met een goede wandelconditie, die eens wil ervaren wat het is om een trektocht te maken met je hond, kan aan deze tocht meedoen. Wel moet je over een eigen backpack, trekkerstent, slaapzak en matje beschikken. Mocht je deze niet hebben; er bestaan verschillende bedrijven waar je deze kan huren, vb A.S. Adventure (www.asadventure.nl/asa/verhuur/prijzen.html). De jetboil en powerbank kun je van mij lenen.

Je hond is minimum 1 jaar oud en sociaal naar andere honden!!! Eén hond per deelnemer!


Wat kost deze route?

Voor 115 euro per deelnemer (inclusief hond) maak je deze mooie tocht mee.

Dit is inclusief:

* 2 dagen wandelen met een gezellige groep mensen en hun hond onder begeleiding van Tine (Outdoor Dogs)

* overnachting op de camping


Inschrijven kan t/m 15 april 2023. Deze activiteit gaat door bij minimum 2 aanmeldingen.

Voor een mooie sfeerimpressie staat onderaan deze pagina een fotoreportage.

JA, IK WIL GRAAG MEE OP DEZE 2-DAAGSE TOCHT:

Schrijf je hieronder in!
Na het ontvangen van zowel het inschrijfformulier EN het inschrijfgeld, ontvang je per mail een bevestiging. Inschrijfgeld (115 euro p.p.)  kan overgemaakt worden op NL30 INGB 0674 6677 51 t.a.v. Outdoor Dogs met vermelding van 'Maashorst + je naam'.