wandelen en kanovaren

in Valkenswaard

Je parkeert de auto aan de ingangspoort en loopt doorheen het natuurgebied de Malpie naar de instapplaats voor het kanovaren. Deze 10km lange route gaat doorheen bos, over heide, langs de Dommel en over vlonderpaden door de vennen.

Eenmaal aangekomen stap je een 3- persoons Canadese kano in en word je door de stroming meegevoerd over de kronkelende Dommel. Na elke bocht is weer iets mooi te ontdekken. Misschien vaar je wel langs enkele koeien die aan de oever uit de Dommel staan te drinken? Er zijn verschillende mogelijkheden om even aan te meren en te genieten van de rust of een picknick.

Je waant je tijdens het kanovaren bijna in de jungle, inclusief de vele verschillende vogelgeluiden en andere (wilde) dieren die je tegenkomt.

p.s. Reken voor de wandeltocht zo'n 2 uur, alsook met de kano ben je ongeveer 2 uur onderweg. Samen ben je dus zo'n 4 uur op pad (zonder pauze). 

Dit prachtige microavontuur boek je bij Outdoor Dogs voor slechts 10 euro. Na het boeken van deze GPS-tocht ontvang je een digitale gids met alle praktische info en het GPX-bestand voor de wandeling. De kano dien je zelf te reserveren via het kanoverhuur bedrijf (die staat vermeld in de gids) en kost 36 euro per kano. Dit heeft als voordeel dat je dit microavontuur zelf kunt plannen wanneer je wil en hoe vaak je wil. Je bent dus niet afhankelijk van georganiseerde dagen of tijden.

BESTELFORMULIER WANDELEN EN KANOVAREN IN VALKENSWAARD: