EHBO voor honden

Zaterdag 19 februari 2022, organiseert Outdoor Dogs een workshop "EHBO voor honden op outdoor avontuur" met dierenarts Linda van Veen.


Waarover gaat deze workshop?

Wat als je hond tijdens een lange boswandeling of een meerdaagse trektocht door de natuur, gebeten word door een adder? Of een wespensteek krijgt? Wat doe je als je hond oververhit of onderkoeld raakt? Hoe verzorg je onderweg een wonde? Wat mag je zeker niet vergeten in je EHBO-set voor je hond?

Dit alles en nog veel meer leer je tijdens deze workshop. Dus ben je van plan binnenkort een trektocht of outdoor avontuur te maken met je hond? Vertrek dan goed voorbereid! In deze workshop leer je alles over de EHBO-situaties bij de hond die je onderweg kan tegenkomen.

Weet jij hoe je de hartslag en ademhaling van een hond kunt meten? Hoe je een verband kunt aanbrengen of het bloeden van een wond kunt stelpen? Je leert niet alleen de theorie, maar je gaat ook in de praktijk oefenen op aanwezige honden.


Voor wie is deze workshop?

Uiteraard is deze workshop een must voor iedereen die met honden in contact komt (vb. instructeurs, hondenpension ... ), maar specifiek gaan we het hebben over EHBO tijdens je (trek)tocht door de natuur. Wanneer je aangewezen bent op je eigen kennis en kunde en de spullen die je bij hebt in je EHBO-set in je trekzak.

Er kunnen maximum 8 deelnemers deelnemen aan deze workshop, zodat iedereen alles kan oefenen op de honden.


Wie is Linda van Veen? 

De workshop wordt gegeven door Linda van Veen, dierenarts gespecialiseerd in de gezondheidszorg van gezelschapsdieren. Daarnaast geeft Linda ook onderwijs en lezingen in binnen- en buitenland, zoals o.a. aan dierenartsen in Pakistan, India en Zuid-Afrika. In haar werk besteed ze, naast de algemeen voorkomende zorg, ook veel zorg aan pijnbestrijding, begeleiding van terminale en oudere dieren. Behalve dierenarts, is Linda ook certified veterinary acupunturist en food therapist'.

In haar vrije tijd is Linda meestal ergens in de natuur te vinden, op stap samen met haar Friese Stabij Fenna. Samen hebben ze al heel wat lange wandelingen en meerdaagse trektochten gemaakt.


Hoe ziet het programma eruit?

10 uur start van de workshop met een kop koffie/thee

10.15 uur deel 1

11.15 uur pauze met koffie/thee

11.30 uur deel 2

12.30 uur einde van de workshop

Deze workshop vindt plaats in de praktijkruimte van dierenarts Linda in Nistelrode (Noord-Brabant). (adresgegevens ontvang je in de bevestigingsmail na inschrijving)


Wat kost deze workshop en wat krijg je hiervoor?

Voor slechts 55 euro krijg je een 2 uur durende praktische workshop over alles wat je moet weten over EHBO bij honden tijdens je outdoor avonturen. Je kan de opgedane kennis meteen oefenen in de praktijk op de aanwezige honden. Je krijgt een samenvatting mee van de workshop en een leuk Outdoor Dogs aandenken.


Hoe kan ik inschrijven?

Vul hieronder het inschrijfformulier in. Na het ontvangen van zowel het inschrijfformulier EN het inschrijfgeld, ontvang je per mail een bevestiging. Inschrijfgeld kan overgemaakt worden op NL30 INGB 0674 6677 51 (OPGELET! NIEUW REKENINGNUMMER) t.a.v. Outdoor Dogs met vermelding van 'EHBO + je naam'. De prijs is 55 euro per persoon. 

Foto's gemaakt tijdens de workshop door Outdoor Dogs komen achteraf op de facebookpagina/website.

Indien de workshop niet kan plaatsvinden omwille van de dan geldende coronamaatregelen, wordt de inschrijf terugbetaald!

INSCHRIJVEN:

* Uiteraard kun je tijdens de workshop zelf ook nog vragen stellen. Maar door op voorhand al jullie vragen te verzamelen kunnen we ervoor zorgen dat deze tijdens de uitleg over het betreffende onderwerp al worden behandeld.