2- daagse trektocht door het
Drents Friese Wold

Met deze tocht door het Drents Friese Wold, hebben we een mooie en diverse wandeltocht samengesteld. Divers van bos tot heide, van stuifzand tot beekdalgraslanden en zelfs van ven tot moeras.


Wat ga je doen op deze 2-daagse?

dag 1: Je parkeert de auto op de aanbevolen locatie en vertrekt op pad met je backpack. Na enkele meters loop je al de natuur in en al snel zie je het eerste vennetje. Op de eerste dag geniet je 23 km lang van het ene mooie uitzicht na het andere, Van grenzeloos lijkende vlaktes tot dicht beboste slingerpaden.  

overnachting: Slapen doe je op een camping middenin het bos. Je kunt ervoor kiezen om zelf je tent mee te nemen en te kamperen. Of je kan voor ietsje meer comfort (en minder draaggewicht) kiezen en een trekkershut (4 personen) reserveren.

dag 2: Goed uitgeslapen vertrek je bij voorkeur vroeg op pad, want vandaag staat er een tocht van 26 km op het programma. Bovendien loop je zo de camping uit, het bos in en heb je vroeg in de ochtend dus grote kans om wild te zien. Vandaag loop je het grootste gedeelte door bos, toch is er ook weer heel wat variatie in de route. Vandaag heb je een klein gedeelte verharde route, maar bij mooi weer biedt dit een mooie kans om een pauze op een terrasje mee te pikken voor je aan de laatste kilometers begint. En dan ... kom je moe maar voldaan weer aan bij de auto.

(p.s. Je loopt niet door het Aekingerzand (die van 1 maart t/m 15 augustus verboden is voor honden), dus de route is het hele jaar door toegankelijk met hond, mits aangelijnd!)


Wat kost deze route?

Deze 2-daagse wandeltocht door het Drents Friese Wold kun je al zelf beleven voor 24,50 euro. Hierbij krijg je alle nodige praktische info toegestuurd in een digitale gids en ontvang je de nodige gpx-bestanden. 

Let wel, de reservering van de camping zit niet in deze prijs inbegrepen. Deze dien je zelf te reserveren (trekkershut of kampeerplaats) op een zelf gekozen datum. (De gegevens van de camping vind je in de gids die je ontvangt na boeking van deze tocht). Een standaard trekkershut kost 50 euro per nacht.

BESTELFORMULIER 2-DAAGSE WANDELTOCHT DOOR HET DRENTS FRIESE WOLD: