Outdoor Dogs fitness

Wie ben ik?

Ik heb al meer dan 20 jaar honden waarmee ik in verschillende sporten actief ben geweest, van agility tot canicross en van schapendrijven tot speuren. De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in hoe je op een gezonde en verantwoorde manier met je dier kan sporten zonder blessures of overbelasten. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd en ben ik nu gediplomeerd honden fitness trainer. Daarnaast heb ik ook workshops gevolgd omtrent warming-up en cooling down, trainingsopbouw ...

Voor wie zijn deze trainingen?

Letterlijk alle rassen, maten en leeftijden kunnen meedoen met deze lessen omdat ik de les zo aanpas aan de noden en mogelijkheden van de hond. Een sporthond zal uiteraard andere (sport specifieke) oefeningen krijgen, dan bijvoorbeeld een pup die zijn lichaam leert kennen en ontwikkelen .

Bepaalde vaardigheden kunnen enkel tijdens de puppytijd aangeleerd worden door het hondenlichaam, daarom is het voor pups belangrijk om op een gecontroleerde manier met balans- en coördinatie oefeningen kennis te maken.

Niet alleen mensen, maar ook honden worden stijver met het ouder worden, bijvoorbeeld het herstel na een lange wandeling zal langer duren. Daarom hebben zeker ook senior honden baat bij deze lessen om hun lichaam zo lang mogelijk fit en soepel te houden.

Kortom deze lessen zijn interessant voor ...

  • wie zijn hond in een goede conditie wil brengen of houden.
  • wie met zijn hond wil gaan sporten of al aan sport doet.
  • wie het leuk vindt om met zijn/haar hond gezond bezig te zijn en nieuwe dingen te leren.
  • wie een oudere hond heeft en die zo lang mogelijk gezond en fit wil houden.
  • wie een goeie start wil maken met zijn/haar pup.
  • wie een hond heeft die te zwaar is en moet afvallen.
  • wie een jonge hond heeft en die fysiek wil voorbereiden om later mee te sporten.
  • wie een hond heeft met een slechte balans/coördinatie.
  • wie een hond heeft die onlangs een operatie of blessure heeft gehad en weer conditie en spieren moet opbouwen.

Let wel: Heeft je hond onlangs een blessure of operatie gehad, ga dan eerst even langs bij een honden fysiotherapeut of osteopaat om hem fysiek te laten controleren en vraag een verslag hiervan.


Wat ga je leren tijdens deze lessen?

De lessen vinden individueel plaats, zo krijgt iedereen een persoonlijke begeleiding en een op maat gemaakt trainingsschema voor zijn/haar hond. Je leert de oefeningen aan tijdens de les. Je leert daarbij niet alleen hoe je ze correct moet uitvoeren, maar ook waarom we een bepaalde oefening trainen. Aan het einde van de les krijg je de opdracht mee om één of meerdere oefeningen ook thuis een aantal keer per week te trainen tegen de volgende les. Op deze manier kunnen we de volgende les hierop aanhaken en de training verder opbouwen.

Wil je met je hond een bepaalde sport gaan beoefenen, dan bekijk ik welke spieren of vaardigheden we specifiek moeten gaan trainen en bereiden we de hond samen voor hierop.

Tijdens eerste les is er altijd een nulmeting. Dit houdt in dat ik kijk wat de conditie en vaardigheden zijn van de hond op het moment van het begin van het trainingsprogramma.

Wat zijn de kosten voor een training?

De lessen worden individueel gegeven en duren 45 minuten per hond. Tijdens de les krijg je persoonlijke begeleiding, uitleg over welke spierengroepen we trainen en hoe je de oefeningen correct uitvoert en thuis kan oefenen.

Na elke les krijg je één of meer oefeningen mee naar huis om te oefenen tegen de volgende les. Zo bouw ik voor iedere hond een persoonlijk trainingsschema op.

De kosten voor de lessen bedragen 20 euro per les (1 hond per les). Zorg tijdens de les dat je ook voldoende beloningsvoertjes bij hebt.


Waar en wanneer zijn de lessen?

Elke week is er op een andere dag les, zo is er elke maand wel een les op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Hieronder vind je een inschrijfformulier met een lijst met de geplande data en tijden. Je kan je hieronder inschrijven voor één of meer lessen door de data en tijd van je keuze aan te vinken. Daarna neem ik contact met je op om verder af te spreken (locatie). De lessen zijn altijd in de bossen van Nistelrode.