canitrail-dag

training en workshop

Dit jaar gaat de canitrail door in een ander concept, er is een workshop canitrail/canicross voor beginners EN een GPS-canitrail voor de ervaren canitrailer. Dit betekent dat er geen uitgepijlde trail uitgezet wordt en er geen drankpost onderweg is, maar dat je zelfvoorzienend en met gps op pad gaat.

Hoe gaat dit in zijn werk? Wil je meedoen met de canitrail van 8 of 14 km of caniwalk van 8 km, dan koop je respectievelijk de korte of langere route aan via de website van Outdoor Dogs. Daarna ontvang je per mail het GPX-bestand van deze trail (na betaling). Op 12 november 2023 stelt Hondenschool ENZO haar accommodatie beschikbaar voor mensen die op die dag de trail willen hardlopen of wandelen. Bij de hondenschool is dus zowel begin- als eindpunt. Je kan er die dag gebruik maken van het parkeerterrein, de kleedruimte, het toilet en achteraf iets drinken in de kantine.

Voor wie canitrail/canicross nieuw is of dit voor de allereerste keer willen proberen, is er een workshop. We starten dan met een theoretisch gedeelte op het terrein van de hondenschool, daarna is er mogelijkheid om materiaal te testen/passen voor jou en je hond. Aansluitend is er mogelijkheid om een korte oefentrail (1,5 km) te lopen vanuit het terrein van de hondenschool.

Wie kan meedoen?

Ben je benieuwd of canitrail/canicross iets voor jou is? Dan ben je van harte welkom op de workshop om deze sport te ervaren met jouw hond van minimum 1 jaar oud.

Heb je reeds ervaring met canitrailen en wil je komen genieten van de Zeelandse (provincie Noord-Brabant) velden en bossen? Dan kan je op de 8 km aanmelden met je hond vanaf 1,5 jaar en voor de 14 km met je hond vanaf 2 jaar.

Heb je wel ervaring met canitrailen, maar niet met gps lopen? Iedereen die zich aanmeldt, komt in een WhatsApp groep. Daar kunnen jullie zelf onderling afspreken om met iemand mee te lopen die wel ervaren is met het gps-lopen. De ervaren gps-lopers kunnen zich 'aanbieden' in de groep om één of meerdere personen mee op sleeptouw te nemen. Een leuke manier om nieuwe sportieve hondenbaasjes te leren kennen. Wil je liever niet in deze WhatsApp groep zitten? Dan ben je uiteraard vrij om de groep te verlaten.


SAMENGEVAT:

Wanneer? zondag 12 november 2023

Waar? hondenschool ENZO, Boekelsedijk 12, Zeeland (Noord-Brabant)

Tijden? (Deze tijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen)

                 - starten voor de canitrail kan tussen 9 en 10 uur (beide afstanden)

                 - starten voor de caniwalk (8 km) kan tussen 10 en 11 uur

                 - workshop 11.30 tot 12.30 uur met daarna passen van materiaal en oefentrail

deelname:

       - canitrail of caniwalk 8 km = 6 euro

       - canitrail 14 km = 9 euro

       - canictrail workshop + oefenronde + passen materiaal = 30 euro


Bestel hier je GPX-trail of meld je aan voor de workshop!

Na het ontvangen van zowel onderstaand formulier EN het bijhorende bedrag, ontvang je per mail een bevestiging of de bestelde GPX-bestand. Het bedrag kan overgemaakt worden op NL30 INGB 0674 6677 51 t.a.v. Outdoor Dogs met vermelding van 'canitrail + je naam'.