andere landen

Wandeling in de canyon van Lengerich (Duitsland)

Iets over de grens in Duitsland ligt deze mooie canyon. Het water kleurt turquoois blauw en wordt daarom ook 'the blue lagoon' genoemd. Er is een lange en een korte route. Wij hebben de korte gelopen omdat deze rondom de lagune ging en we dus meerdere uitzichtpunten op de lagune hadden. De lange tour loopt wel langs de mooiste lookout, maar maakt verder vooral een lus in de omliggende bossen.
Tip: bij warm weer kun je na aankomst bij de kapel nog even doorlopen naar de Jones Garden, daar is een kleine 'fontein' waar de honden even kunnen afkoelen.

Start: aan de Friedhofskapelle in de Am Kleeberg (straat) in Lengerich (Duitsland). Dit is een kleine parkeerplaats, iets verderop in de straat is nog een grotere parkeerplaats.
Afstand: 11km, groene route: canyon blick
Of 5,3km, oranje route: cayon tour
Bewegwijzering: witte vierkante bordjes met opschrift "teutoschleifchen"

Tipi Stalle - Outdoor Dalarna (Zweden)

Alvast op zoek naar een leuke Outdoor vakantie voor volgend jaar? Meer outdoor dan dit kun je het bijna niet hebben: kamperen in Zweden! Een tipi letterlijk midden in de Zweedse bossen. Wij verbleven hier een week met onze 3 meisjes en beleefden dit echt als een unieke ervaring. 

Wat een prachtige natuur! Op 100 meter van de tent vandaan start een prachtige 10km route met voornamelijk single tracks. De Nederlandse eigenaar/verhuurder van de tent woont iets verderop en organiseert ook verschillende uitstappen. Wij deden een tocht mee om elanden te spotten en zagen er maar liefst 5. Wat een geweldige dieren en zo ontzettend groot, wij waren echt onder de indruk. 

In de buurt is er ook mogelijkheid om kano te varen op een meer. Het uitzicht vanop het meer is zeker de moeite waard.

Bekijk zeker ook dit filmpje van de tipi:
https://www.facebook.com/Tipistalle/videos/428533481032294

Rømø, Lakolk (Denemarken)

Voor wie binnenkort (of ooit) naar Denemarken gaat, het eiland Rømø is zeker een aanrader!

Je rijdt aan de westkust van Denemarken via een lange smalle weg naar het eiland toe. Als je ook op het eiland aangekomen aan de verkeerslichten rechtdoor rijdt, kom je vanzelf op het strand Lakolk. Dit is een erg groot en breed strand waar je met de auto op mag rijden, ideaal dus voor een mooie strand- en duinenwandeling met je hond(en).

Ook van het strand weg, kun je verder op het eiland mooi wandelen in duinen en bos. Er zijn een aantal hondenlosloopgebieden, al zijn deze niet heel erg groot.